Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Το Α.Μ.Ε.Α.







 «Α.Μ.Ε.Α GREEK, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Κολοκοτρώνη 130 Βύρωνας – Αττικής – 210.76.46.144 – 6974.644.003 –
e-mail: geitoniesmas@yahoo.gr

Το «Α.Μ.Ε.Α GREEK, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως σκοπό την κοινωνική προσφορά και την παροχή εθελοντικού κοινωνικού έργου μέσα από προγράμματα και δράσεις που αφορούν όσους πολίτες υπάγονται στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες ή σε οποιαδήποτε κατηγορία αναπηρίας. Σε αυτά τα πλαίσια, οι δραστηριότητές του στοχεύουν στην προώθηση και διακίνηση μέσω του διαδίκτιου (internet), καθώς και με την έκδοση εντύπων, {εφημερίδων, περιοδικών, ενημερωτικών δελτίων – φυλλαδίων στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου στα θέματα των ανθρώπων με αναπηρίες και δεύτερον στην  δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση Α.Μ.Ε.Α σε θέματα ιντερνετ και ΜΜΕ, με ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ
 Αυτή η προσπάθεια επιτυγχάνεται:  1. Με την ίδρυση και λειτουργία του ameagreek.gr. Το www. ameagreek.gr είναι μια πλατφόρμα, που μέσα από το ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος site και το ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργεί με ποιοτική μουσική όλο το 24ωρο, και μέλη όλους τους συλλόγους ΑΜΕΑ της ελληνικής επικρατείας, (ήδη τα εγγεγραμμένα μέλη ανέρχονται στους 23 συλλόγους και ξεκινάνε από τις περιοχές τις Θεσσαλονίκης και καταλήγουν στην Κρήτη) δίνουμε τη δυνατότητα να «ακουστεί» η φωνή και το μήνυμα του κάθε αναπηρικού συλλόγου παγκόσμια, αφού οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας βρίσκονται παντού ανά τον πλανήτη. Επίσης παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές, νομοσχέδια , πληροφορίες για τις εφημερίες φαρμακείων, εφημερεύοντα νοσοκομεία, βοηθούς/οδηγούς για τις εξόδους καθώς επίσης και συνέδρια/ημερίδες/εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν και ότι άλλο αναφέρεται σε Α.Μ.Ε.Α. 2. Την ίδρυση και λειτουργία γραφείου ενημέρωσης για όλα τα θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και η λειτουργία γραφείου νομικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση και προώθηση των προβλημάτων αυτών. 3.Την διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων , ειδικών διαλέξεων, σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων επαγγελματικής απασχόλησης όσων πολιτών υπάγονται στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες ή σε οποιαδήποτε κατηγορία αναπηρίας.

Ο πυρήνας των συνεργατών του ameagreek είναι άμισθοι εθελοντές και άτομα με αναπηρίες πάνω από 80%. Παρά τον εθελοντικό χαρακτήρα του ameagreek οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται είναι όλες επαγγελματικού επιπέδου καινοτόμες και άκρως υποστηρικτικές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου